6 maanden fietsreis 2022

We hebben een hele mooie fietsreis gemaakt…..én hebben daarmee een goed doel gesteund!!! Vanaf 1 mei 2022 hebben we 6 maanden gefietst in Zuid Europa. Hieronder vind je meer details.

De route van onze 6 maanden fietsreis is hieronder weergegeven.

We vonden het leuk om de route en onze ervaringen tijdens onze reis te delen. We hebben ervoor gekozen om veel te communiceren via Instagram en Facebook, maar ook om de reis vast te leggen in:

  • Polarsteps, met korte verhaaltjes en foto’s (in het Nederlands)
  • Komoot, met de details van de route zoals afstand, hoogtemeters, trip duur etc.

We zijn 1 mei 2022 met de nachttrein naar Wenen gegaan. We fietsten in ruim 5 weken naar Istanbul via Slowakije, Hongarije, Servië, Bulgarije. Dan via Griekenland, Montenegro, Albanië, Bosnië, Kroatië, Slovenië terug naar Noord Italië. Hier kwamen onze kinderen dan met de auto heen, om daar een week samen vakantie te houden (eind juli) en dan met de auto terug naar NL te gaan, fietsten daar 10 dagen langs familie en vrienden, om 12 augustus op de fiets naar ons goede doel “The Green Rebel” in Noord-Spanje te gaan.

Wij fietsen voor een groene toekomst…..ondersteun ons!

Voor meer informatie over ons goede doel,
klik hieronder op The Green Rebel.

We are cycling for a greener future….support us!

For more informatie on our charity project,
klick on the The Green Rebel below.

Het doel van onze fietsreis was om lekker te fietsen in de natuur, om allerlei verschillende culturen te ontdekken en mensen te ontmoeten. We probeerden dat zoveel mogelijk verantwoord te doen. Dat doen we al in ons dagelijks leven, maar willen we ook voortzetten tijdens onze reis. Daarom maakten we zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer en gaan we niet vliegen. We willen onze milieu voetafdruk zo gering mogelijk houden, door zo min mogelijk afval (o.a. plastic) te veroorzaken en plantaardig te eten. Dat zal best nog wel een uitdaging worden, maar we gaan ons best doen en onze ervaringen willen via deze website en social media zoveel mogelijk met jullie delen.

Toch willen we nog een stap verder gaan: we hebben een goed doel gekoppeld aan onze reis. Volgens ons is het heel belangrijk om verantwoord om te gaan met onze planeet, met de grond en de manier waarop we ons voedsel produceren. We hebben een fantastisch project gevonden, die perfect aansluit bij onze ideeën en die ook nog eens, bleek bij toeval, op onze route ligt. The Green Rebel is een initiatief van Carlo en Coralie. Zij “rebelleren” voor het welzijn van de planeet aarde, mens en dier.

The Green Rebel is 2 jaar geleden begonnen met de aankoop van 15 ha gedegradeerde landbouwgrond in de Catalaanse bergen met de missie om het bodemleven en de biodiversiteit te regenereren en om een model te zijn voor boeren om de noodzakelijke transformatie door te voeren om gezond voedsel te produceren dat een positieve impact heeft op onze planeet, dieren en ons lichaam. Het project is gestart en geleid door Carlo Steensma en Coralie Kerbellec, die beiden hun zakelijke carrière hebben opgegeven om een zinvoller leven na te streven en een aantal van ’s werelds meest urgente problemen aan te pakken.

Onderstaande video (in het engels) geeft heel mooi het gedachtegoed van The Green Rebel weer.

Bekijk meer informatie over The Green Rebel hier!

Doneer hier voor The Green Rebel!!!

Aan het eind van onze reis gaan we bij ze langs om het ingezamelde geld te overhandigen en te helpen om alle gedoneerde bomen te planten. Dit is echt een fantastische mogelijkheid om iets te doen voor onze mooie wereld.

We zijn te horen in de Fietsvakantie podcasts:

We zijn te horen in @fietsvakantiepodcast, waarin we gezellig in gesprek zijn over het combineren van duurzaam leven met fietsen. Natuurlijk komen ook onze gemaakte fietsreizen langs, bijvoorbeeld die uit 2021 waarin wij Duitsland van West naar Oost doorkruisten. Uit deze reis komt onze muziekkeuze: Haus Am See van Peter Fox. 

Ook te beluisteren via Apple Podcast:

Tijdens onze reis hebben we nog 3 keer een update gegeven in de podcast: