Herinneringen/memories deel/part 4

(english version below)

Countdown deel 4: Het is nu nog 10 weken totdat we voor 6 maanden gaan fietsen. Tot ons vertrek geven we een korte indruk van onze fietservaringen. We doen dit in willekeurige volgorde. In deel 4 nemen we jullie mee op onze fietstocht door China. We fietsten in 1996, 4 weken door China. Ja, op onze eigen fietsen, toen al, fietsend door China. Een enorme belevenis, wat waren de tijden toen nog heel anders! We vlogen naar Guangzhou (Kanton) in het zuiden van China en fietsten vervolgens 1000 km door het binnenland van China. Onderweg sliepen we in lokale hostels en hotelletjes. Na een week of 2 kwamen we aan in Yangshuo. Daar zagen we voor het eerst weer westerlingen en konden we iets anders eten dan Chinees eten. Na een paar dagen toeristje spelen, zijn we doorgefietst via Guilin naar Wuzhou. Daar stapten we op de boot op de Xijiang rivier en voeren we naar Hong Kong. Daar vandaan vlogen we terug naar huis. Tijdens deze tocht hebben we veel gezien en beleefd, maar waren vooral wijzelf de bezienswaardigheid. Twee grote witte mensen op de fiets in de binnenlanden van China. Het was een mooie, maar ook zeer intense belevenis.

Countdown part 4: It’s 10 weeks to go for our 6 months cycling tour. Until our departure, we’ll share some short impressions of our cycling experiences. Sharing in random order, part 4 is our China cycling tour. We cycled in 1996, 4 weeks through China. Yes, on our own bikes, already at that time, cycling through China. A huge experience, and what a different time that was! We flew to Guangzhou (Canton) in the south of China and we cycled 1000 km through the inlands of China. We slept in local hostels and small hotels. After 2 weeks we arrived in Yangshuo. There we saw western people again for the first time during the tour and did we have the first opportunity to eat some non-Chinese food again. After a few days of being tourists, we continued cycling via Guilin to Wuzhou. We took the ferry on the Xijiang river to Hong Kong, from where we flew back home again. During this tour we’ve seen and experienced so much, but in the end, it turned out that we were actually the local attraction. Two tall white people on a bike in the Chinese inlands. It was a beautiful, but also very intense experience.

Eén reactie op “Herinneringen/memories deel/part 4”

  1. Heel bijzonder en leuk al die foto’s te zien. Nog maar 10 weekjes…mooi vooruitzicht!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: