Herinneringen/memories deel/part 5

(english version below)

Countdown deel 5: Het is nu nog 9 weken totdat we voor 6 maanden gaan fietsen. Tot ons vertrek geven we een korte indruk van onze fietservaringen. We doen dit in willekeurige volgorde. In deel 5 nemen we jullie mee op de fietstocht die Sijtse maakte met onze zoon. Wij gingen samen dwars door de Alpen via de Benjaminse route van Salzburg naar Venetië. Na aankomst met de Nightjet in Salzburg fietsten we direct de stad uit, de bergen in, rustig doorpedellen naar Zell-am-See, ineens zit je echt midden in de bergen! Fantastisch!!! Daarna het Gasteiner Tal in, het begin is venijnig, maar het dal is prachtig en rustig. Dan verder omhoog tot de Tauern tunnel die ons met de trein onder de Hohe Tauern door in 12 minuten naar de andere kant bracht. Heerlijk zoevend weer omlaag. Verder naar Villach en dan Italië in. Een prachtig breed fietspad over een oud spoortraject bracht ons naar de rand van de bergen, waar we vervolgens de Po-vlakte inreden om uiteindelijk in Venetië uit te komen. We sliepen in kleine hotels en B&B’s, zonder te hoeven reserveren. We waren 11 dagen onderweg, waarvan we tijdens 7 dagen 520 km gefietst hebben. Wat een heerlijke route in de prachtig deel van Europe.  

Countdown part 5: It’s 9 weeks to go for our 6 months cycling tour. Until our departure, we’ll share some short impressions of our cycling experiences. Sharing in random order, part 5 is Sijtses cycling tour through the Alpes together with our son. We took the Benjaminse route from Salzburg to Venice. After arriving with the Nightjet in Salzburg, we directly departed the city, cycling into the mountains, quietly peddling to Zell-am-See, suddenly being in the middle of the mountains! Fantastic!!! Continuing into the Gasteiner Tal, the start is steep, but the valley is beautiful and quiet. Following our way until the Tauern tunnel, where we took the train under the Hohe Tauern, in 12 min. to the other side. Whizzing down easily to Villach and into Italy. A beautiful wide cycling path over an old rail track, took us to the border of the mountains, where we continued on the Po-plain finally reaching Venice. We slept in small hotels and B&B’s, without reservations required. During the 11 days tour, we cycled 520 km in 7 days. What a wonderful route in a beautiful part of Europe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: