Herinneringen/memories deel/part 8

(english version below)

Countdown deel 8: Het is nu nog 6 weken totdat we voor 6 maanden gaan fietsen. Tot ons vertrek geven we een korte indruk van onze fietservaringen. We doen dit in willekeurige volgorde. In deel 6 nemen we jullie naar twee van onze reizen in Duitsland. In 1995 fietsten Sijtse en Irma zonder bepakking door de Harz, echt een beetje terug in de tijd, zoals je kan zien aan de oude stoomtreinen (één van Sijtse’s hobby’s) en de nog zichtbare strook waar het ijzeren gordijn gestaan heeft. In 2016 fietste Sijtse met onze zoon langs de Rijn, mooi vlak, op een paar zelfgekozen pittige hellingen na, lekkere schnitzels in de Gaststättes en de bekende bocht bij de Loreley. Een leuke eerste fietservaring voor onze zoon, waarna er meerdere tochten, o.a. door de Alpen, zouden volgen.

Countdown part 8: It’s 6 weeks to go for our 6 months cycling tour. Until our departure, we’ll share some short impressions of our cycling experiences. Sharing in random order, part 8 we take you to Germany. In 1995 Sijtse and Irma cycled through the Harz without luggage, really a bit back in time, as you can see from the old steam trains (one of Sijtse’s hobbies) and the still visible strip where the iron curtain stood. In 2016 Sijtse cycled with our son along the Rhine, nice and flat, except for a few steep slopes of our choice, delicious schnitzels in the Gaststättes and the well-known bend at the Loreley. A nice first cycling experience for our son, after which several trips, including through the Alps, would follow.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: