Sultans Trail – het eerste deel

Bruck an der Leitha (Oostenrijk)

2 mei 2022 – 21°

Aangekomen bij hotel Ungarische Krone. Blijkt het hotel helemaal vol. Nou heb ik hier eerder ervaring mee gehad. Ik ga naar buiten, kijk op Booking.com of er nog kamers zijn en boek een kamer. Bij terugkomst in het hotel zegt de meneer bij de receptie: ach, wat een toeval, er is net een reservering geannuleerd en dus hebben ze plek voor ons (ahum). Nou ja, gewoon aardig blijven, we hebben wat we willen!

Petronell-Carnuntum

3 mei 2022 – 23°

Fietsend tussen koolzaad en windmolens. We passeren een aantal oude Romeinse overblijfselen in het gebied van Petronell-Carnuntum, een voormalige Romeinse grensstad.

Hainburg an der Donau

3 mei 2022 – 23°

Eerste blik op de Donau…

Bratislava (Slovakia)

4 Mei 2022 – 23°

Grens over naar Slowakije. We gaan de Donau over naar het noordelijk en oude deel van Bratislava, mooi fietspad onder de brug met uitzicht op de Donau. Mooie historische stadskern. We fietsen nog ff naar boven om het witte kasteel te te bekijken. Eerste steile km’s naar boven en de beentjes voelen dat dus ook. We eten een hapje in de stad en gaan terug over de Donau naar onze Warmshowers host Milan die ons hartelijk in zijn 2 kamer appartement verwelkomt. Fietsen kunnen in de woonkamer; geen probleem. Leuke vent, gezellig verhalen uitgewisseld en de volgende ochtend trekken we tevreden de deur achter ons dicht 👍 🙏!

Lipót (Hongarije)

4 Mei 2022 – 23°

Aangekomen in Lipót blijken alle campings gesloten. Een hulpvaardige inwoner belt voor ons nog even met de burgemeester maar dat levert niets op. Als we verder willen gaan zien we een bepakte fietser met hond uit tegenovergestelde richting komen. Natuurlijk even gestopt. Het bleek Eus te zijn. Op weg vanuit Georgië naar Nederland om zijn nieuwe boek te publiceren/ promoten. Hoe leuk was dat! Ontzettend gezellig staan praten en verhalen uitgewisseld. Daarna weer ieder zijns weegs maar met nieuwe jnstagram contacten 👍🤗!

Ásványráró

4 Mei 2022 – 23°

Eerste camping in Ásványráró blijkt ook nog dicht maar bij de tweede is het raak. Eerste keer kamperen in Hongarije en ook op onze reis. De camping Is tevens een watersport kamp/terrein. Dus keuken en zitruimte tot onze beschikking wat wel handig was want het begon te regenen. We konden de tent mooi onder een overkapping kwijt, precies waar we de tent op hadden uitgezocht nl opzetten zonder haringen. En als enige gasten hadden we alle ruimte tot onze beschikking.

Györ

5 Mei 2022 – 23°

Komárom

5 mei 2022 – 23°

De camping heeft een thermaal bad dus daar duiken we voor het avondeten nog ff in. Heet! Maar wel lekker 👍😁. Daarna bier en goulash bij de camping bistro. Volgende dag houden we een rustdagje. Vroeg wakker geworden. Heerlijke vega lunch – en foto’s van gemaakt. Koffie drinken bij de Duitse buren. Erg gezellig, en na de koffie nog 2 schnapps gekregen. Rondje gemaakt in Komárom (Hongarije) en Komárno (Slowakije) en lekker ijsje gehaald. Aan ijssalons geen gebrek! ‘s Avond krijgen we een nieuwe buurvrouw: Pia. Studente psychologie uit Keulen. Ook op de fiets 👍. Ze eet gezellig mee, en we kletsen bij. Volgende dag fietsen we een stuk gezamenlijk op en drinken koffie op Irma’s verjaardag!

Moča (Slowakije)

7 mei 2022 – 23°

Lunch samen met Pia. Verjaardags pannenkoek – ze hadden geen gebak – voor Irma.

Esztergom (Hongarije)

7 mei 2022 – 22°

Na aankomst op de camping in Esztergom, start onze dagelijkse routine weer. Tent opzetten, matjes en slaapzakken klaar maken. Dan heerlijk douchen in het opgeknapte sanitair. Alles in de buitentent regenbestendig opbergen, want we hadden vandaag eigenlijk voor het eerst regen. Tijdens het eten op de markt, brak het echt los….nu hopen dat de tent het houdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: