Sultans Trail – Hongarije

Fakereszt

8 Mei 2022 – 21°

Dobogókö

8 Mei 2022 – 19°

De eerste serieuze klim van onze tocht. Vanuit Esztergom gaat het eigenlijk direct omhoog; aanvankelijk nog geleidelijk op grint wegen, maar al snel via stijlere asfalt wegen de heuvels in. Doel: naar 692m boven NAP, ca 600 meter klimmen naar Dobogókö. Was duidelijk nog ff wennen met al die bepakking. Vlak voor de laatste track nog ff gepicknickt en even leuk gekletst met geïnteresseerde Hongaren die zelf ook op de Balkan hadden gefietst en gekampeerd. Dobogókö bleek een vrij toeristische (m.n. Hongaren en het was zondag), maar leuke plek met een schitterend uitzicht! En er werd ter plaatse boven open vuur Goulash gekookt, 6 verschillende soorten. Typisch lokaal gebruik, hartstikke leuk! We hebben de herten goulash geprobeerd, lokaal geschoten, dat dan weer wel… Uiteindelijk bleek dat een hele mooie basis voor de rest van de dag, want we moesten naar en in Budapest nog heel wat klimmen. Buda blijkt erg heuvelachtig waar Pest blijkbaar vlak is. Hadden wij even pech. Gelukkig konden we het parlementsgebouw nog bij daglicht en droog fotograferen maar de camping hebben we uiteindelijk in de stromende regen en al in het donker bereikt.

Budapest

8 Mei 2022 – 24°

Velence

9 Mei 2022 – 23°

Szekesfehervar

10 Mei 2022 – 30°

Örspusztai horgász kemping

11 mei 2022 – 26°

Relatief makkelijke fietsdag gehad, mooi weer. We fietsen langs de Donau Wetlands. Camping is tevens visshop alias barretje/ terras en voor €9 hebben we een nacht een slaapplaats en 2 halve liters bier! De camping heeft een mooie grasmat en we zijn de enige gasten. Maar ‘s avonds worden we op een heus kikkerconcert getrakteerd! Omdat het erg relaxed is en Sijtse’s billen wat rust nodig hebben besluiten we er nog een nachtje te blijven. Gelijk ff wat foto’s en filmpjes verwerkt… Aan het einde van de middag krijgen we gezelschap van nog zo’n gekke Hollander (Robert) die naar Istanbul wil fietsen, maar hij is echt in Nederland gestart 💪🏻! Leuk om elkaars plannen ff te horen/delen.

Szalka

13 mei 2022 – 29°

Eerste keer kamperen in het wild! Ongepland. Om bij de beoogde camping te komen moesten we de laatste 5 km omhoog buffelen! We hebben nog even geprobeerd om dat te voorkomen en een bewoner langs de route gevraagd of hij geen kampeerplek wist… helaas snapte hij het niet ( of wilde dat niet) maar gaf ons wel koel water. De klim bracht ons naar een schitterend dalletje, aan een langgerekt meer maar de camping bleek gesloten! Aangezien er geen andere camping op fiets afstand was bleek er maar 1 optie over. De locatie bleek geliefd bij vissers en dagjes mensen. En er stonden ook overal mobiele wc’s. Één van de campers bleek van een Hongaars/Canadees gezin dat er al een paar dagen kampeerde. Dus onze tent er naast gezet en vervolgens een hele gezellige avond gehad met onze buren Hideib. Ze bleken al 2 jaar fulltime op reis! Er is altijd baas boven baas 😁. Prima geslapen op dit wonderschone plekje…

Mohács Hungary

14 mei 2022 – 29°

We fietsen het mooie dalletje van Szálka uit om de route weer op te pakken. Langs de weg vind je overal blauwe water punten, heel handig om de bidons weer bij te vullen. Steil venijnig klimmetje net na Bata. Einde van de dag aangekomen in Mohács, bij de toerist info zien we een bekende fiets! Robert had het zelfde plan, toevallig en gezellig! De camping aan de overkant van de Donau en anderen in de omgeving blijken allemaal dicht! We besluiten gedrieën een overnachtingsplek te zoeken en worden daarbij geholpen door een locale (Luxemburgse) bewoner Eddie die ons eerst trakteert op een biertje 😋🍻 en ons daarna naar een veldje bij de locale kanoclub loodst. Ook de beheerder van de kanoclub, die later opduikt, is alleraardigst. Tegen een kleine vergoeding kunnen we douchen en water tappen. Onze wild kampeerplek bevindt zich vlak bij een ijstent en de eigenaar laat speciaal voor ons ‘s nachts de Dixi ( mobiele wc) open. Hoe aardig! Prima geslapen. Volgende ochtend pakken we de pont over de Donau om naar Servië te gaan. Robert neemt de route via Kroatië, tot de volgende ontmoeting!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: