Balkan Kust route – Montenegro

Camping Mimoza (bij Shkoder)

2 juli 2022 – 33°

We ontbijten op de camping, heerlijk aan de rivier. We hakken 2 espresso’s weg bij de camping bar, zeggen gedag aan onze Duitse fietsvrienden en vertrekken naar de bus in Shkoder. Om 10 uur proberen we naar Kotor te reizen, omdat het te warm is om een aantal van de zwaarste beklimmingen van de route – tot wel 1400m hoog, te omzeilen. Gelukkig is er ruimte voor de fietsen, maar tijdens het eerste deel van de reis tot aan de grens met Montenegro zijn er 5 zitplaatsen te weinig in de bus en wij hebben geen zitplek. Irma mag op een handdoek naast de chauffeur zitten in het gangpad. Overboekt, hoe is het mogelijk🤔. Via Podgorica, de hoofdstad van Montenegro gaan we via Budva naar Kotor. Die “zwarte bergen” zijn mooi en bij Kotor heel hoog en steil. Rond 14h30 komen we daar aan. Nog even rondkijken in Kotor, avondeten kopen, en dan nog 10km fietsen langs de baai naar de camping. Het is sinds lange tijd weer zwaar bewolkt, soms een spettertje regen, maar nog steeds warm. De camping is klein en vol, het sanitair oud. Wel een leuk restaurantje. Toch vraagt men €15, we komen langzaamaan in de duurdere en commerciële gebieden….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: