Terug op de Balkan – Noord-Macedonië

Resen

25 juni 2022 – 29°

We fietsen langs de bergen in de richting van de Grieks – Noord Macedonische grens. De omgeving is prachtig, de grensovergang makkelijke en rustig. Bitola is de eerste wat grotere stad in Noord Macedonië en echt een hele leuke. Moderne mensen en het heeft een heel divers gezicht, saai Sovjet-Joegoslavisch, oude rijk gedecoreerde stijl, gezellige terrasjes en moskeeën. Na Bitola gaat we naar Resen en moeten we van 600m hoog een pad over van 1200m hoog. Eerst gaat het gestaag omhoog, maar aan het einde is het echt flink doorbijten. “Natuurlijk” halen we het, maar met temperaturen boven de 30° en de impact van de griep nog in Irma’s lijf is het niet eenvoudig. Het stuk naar Resen is bergaf, makkelijk en het hotel is super basic en oud, maar ja, €16 is dan ook erg goedkoop.

Camping Lakeside

26 juni 2022 – 29°

Onze 2e fietsdag in Noord Macedonië begint berg op. We moeten stijgen van ongeveer 600m naar 1200m. Dit gaat eigenlijk prima en de afdaling richting Ohrid is heerlijk lang, dus we gaan niet te hard naar beneden – ruim 40 km/uur zonder te veel te hoeven remmen. Vlak bij Ohrid kopen we bij één van de huis-stalletjes kersen. Er zitten overal mensen langs de weg fruit te verkopen. Ohrid is een leuk stadje aan het meer, maar wel erg toeristisch, we moeten daar erg aan wennen. We raken tijdens de lunch in gesprek met een Nederlands gezin. Mirjam Dammers en Anne Jan Bruinsma en hun kinderen reizen door de Balkan en na wat doorpraten, blijkt Mirjam de dochter van Johan en Wendy, waarmee we via Instagram contact hebben. Ongelooflijk kleine wereld blijkt het weer te zijn. We nemen een foto van ons zessen en sturen deze aan Johan en Wendy😁. Na de lunch fietsen we langs het meer naar Kališta, waar meerdere heel kleine campings zijn. We kiezen camping Lakeside, waar we samen met een Duitse man staan. Hij is 78, is alleen op reis, in zijn auto en heeft ook heel veel gefietst in zijn leven. Erg leuk om verhalen te delen. De camping heeft een prachtig uitzicht op het meer!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: