We gaan door….Turkije & Griekenland

Silivri

12 juni 2022 – 22°

Vanochtend vanuit appartement vertrokken en met metro en bus naar Silivri gegaan. Toch telkens weer een hele onderneming. Op één te krappe lift na bij het busstation ging alles erg gladjes. Vanuit Silivri nog 15 km gefietst om bij onze Warmshowers host Emre te komen. Hij heeft een prachtig vrijstaand huis en onze eigen kamer met douche en toilet. Super geregeld…..morgen gaan we verder naar het westen.

Tekirdağ

13 juni 2022 – 28°

Lang getwijfeld of we nog een extra dag bij Emre en Natali zouden blijven. Het was gisteren erg gezellig, we hebben hele diverse (wereld)zaken besproken, waren het niet altijd eens met elkaar, maar het gezelschap was goed, de wijn ook. Onze kamer had een twijfelende twijfelaar, of te wel, we weten nog steeds niet of het een éénpersoonsbed of twijfelaar was. Toch redelijk geslapen. Rond 11 uur besloten we om verder te gaan, richting Tekirdağ. Dat betekende 61 km over de vluchtstrook van de D110, die eigenlijk gewoon een snelweg is. Veel herrie, langsrazend verkeer, maar wel weer overleefd. We hebben nog overwogen om verder naar het westen te fietsen en dus nog extra dagen in Turkije te blijven…moet heel mooi zijn… Maar nog meer fietsen langs grote wegen houdt ons tegen. Bovendien hebben we nog een aantal landen op de planning waar we ook genoeg tijd voor willen hebben. Dus morgen met de bus naar Ipsala, een dorpje bij de Turks-Griekse grens. Bij navraag op het busstation blijkt dat niet mogelijk, dus nemen we morgen de bus (waarschijnlijk om 9h45) naar Keşan, om daar vandaan via de grensovergang bij Ipsala naar Griekenland te gaan.

Alexandroupoli

14 juni 2022 – 28°

Om 8 uur ontbijten, zodat we op tijd bij het busstation kunnen zijn. Onze bus naar Keşan gaat om 9h45. Als we daar aankomen is de bus vol, er kunnen geen fietsen meer bij 😒. Dan die van 11h15, die heeft ruimte en het kost 200 TL (~ €11) voor 2 personen met fietsen. Natuurlijk moet het inladen altijd snel, met kans op beschadigingen aan de fietsen. Vervolgens houdt de bus kort daarna een pauze van ongeveer 20 min. : wat nou haast, grrrrr🥴. In Keşan gaat er echt geen bus naar de Turks-Griekse grens bij Ipsala, dus we gaan fietsen. Dezelfde D110 als gisteren, maar nu veel rustiger en met wel 1 bocht😉, erg saai recht stuk dus. De grensovergang gaat soepel, militairen aan weerszijden en een grensrivier in het midden. In Peplos, aan de Griekse kant staat een treinstation in OsmAnd, dus we gaan dat checken. We willen nl. door naar Alexandroupoli, daar is een camping aan het strand 🏕 🏖. De trein gaat niet, maar wel een bis, dus eerst een frapè (iced-coffee) scoren, dan wat eten en opstellen bij de bushalte. Later dan gepland (20h30) komt de bus (21h15), maar wel voldoende ruimte voor de fietsen. We komen rond 22 uur aan op de camping, moe, maar we hebben het gered.

Alexandroupoli Municipal Camping

16 juni 2022 – 28°

De Camping Municipal blijkt een heerlijke camping te zijn, pal aan het strand met mooie groene plekken omringd door bloeiende Oleanders 🌸. Bij het slapen gaan werden we allebei rillerig en kregen koorts verschijnselen. Waar het zich bij Sijtse beperkt tot hele nachten hoesten en zweten😰 is Irma 2 dagen knock-out met hoge koorts🤒. Vanaf vrijdag gaat het weer ietsje beter en zaterdag 18 juni, kunnen we naar het strand, waaraan de camping ligt, lunchen we in de strandtent en kijken we bij een potje beach-volleybal. Sijtse doet ook nog een paar setjes mee. Sijtse heeft deze dagen zelfs tijd om een boek te lezen 😀. We hebben de eerste lekke band van de reis gehad. Zondag aan de boulevard gegeten, wat een gezellige drukte is het daar dan. We nemen onze rust, sterken aan en gaan uiteindelijk dinsdag 21 juni weer verder

Krioneri

21 juni 2022 – 28°

Na een onrustige nacht door mug en Bulgaarse TV, zijn we om 7 uur op en 8h15 weggegaan. Brood halen bij de Lidl, ontbijten op het strand en dan op weg. Heerlijk fietsen door het noord Griekse landschap. We vinden het erg mooi, heuvelachtig en heerlijk rustig op de weg. Maroneia is een onverwacht leuk dorpje en we hebben er een frappè gedronken. Heerlijk om op tijd op de camping te zijn om lekker te relaxen. ’s Avonds lekker eten aan zee. bij Café Restaurant Thea.

Natura

22 juni 2022 – 31°

Vandaag door agrarische gebied gefietst, redelijk vlak, enigszins saai. Op de kaart ziet Port Lagos, een dorp op een dam bij een lagune er leuk uit, in werkelijkheid blijkt het een klein eenvoudig dorp. Uiteindelijk naar camping Natura gefietst. Het is een mooiere camping dan verwacht, met een strandje, een mini market en een restaurant. Nadat we de tent opgezet hebben breekt het onweer los. Eerst maar eens een bier halen, lekker en we zitten droog👍.

Nea Karvali

23 juni 2022 – 30°

Fietsen door het noord Griekse landschap. Uiteindelijk moesten de golden oldies van 70′ & 80’s discohits ons er toch wel een beetje doorheen trekken. Allebei één oortje in en lekker muziek luisteren tijdens het fietsen. De 2e video heeft het beeld van de tocht vanochtend, en de 1e video is van de camping – best een coole plek, toch?

Florina

24 juni 2022 – 29°

Alles opbreken en ontbijten in het dorp. Dan door naar Kavala, 12km verderop. Daar nemen we de bus via Thessaloniki naar Florina. Om op tijd (23 juli) in Noord Italië te kunnen zijn, om daar lekker een week met de kinderen te kamperen, moeten we een sprong maken richting de West Balkan. Fietsend duurt dit te lang🤔. Via Noord Macedonië komen we dan in Albanië om de Balkan Kust route naar het noorden te kunnen volgen. De busreis loopt voorspoedig, wel even pro-actief de voorwielen uit de fietsen gehaald, zodat ze makkelijker in het bagageruim van de bus passen. Om 18h45 komen we aan in Florina, hebben in de bus een leuk hotel geboekt, we worden heel fijn ontvangen en na de altijd weer heerlijke douche, gaan we een drankje doen in de stad en lekker (vegetarisch) eten. Florina ligt vlak bij de Noord Macedonische en Albanese grens en bij de bergen. Het wordt meer klimmen, maar ook mooier om doorheen te fietsen. Zin an😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: