Korte break via Italië naar Nederland

Ancona

22 juli 2022 –

Op weg naar Noord Italië nemen we de veerboot van Zadar naar Ancona. Gelukkig hebben we gisteravond nagevraagd waar vandaan de veerboot gaat, want op Google Maps en OsmAnd staat dat de veerboot vanaf het schiereiland – de oude stad eigenlijk gaat, maar blijkt niet te kloppen. Het vertrekt op de plek waar we gisteren zijn aangekomen, zo’n 3km vanaf ons hotel. We gaan vroeg weg, zodat we bij de boot kunnen ontbijten, de gereserveerd tickets op kunnen halen en een stoel naast elkaar kunnen regelen. Bij de veerboot komen we nog meer fietsers tegen: Valter en zijn vrouw Adriana , erg gezellige fietsende Italianen uit Turijn. We kletsen wat en delen ervaringen. Dan 7 uur op de boot, we zien in de verte dolfijnen, Irma doet een tukkie en Sijtse werkt aan een film over het eerste deel van onze reis. Die zit er eigenlijk nu op. We zijn op weg naar Noord Italië waar we onze kinderen (eindelijk) weer gaan zien😀😀😀. De zeereis gaat voorspoedig, het appartement is lekker dichtbij en erg gezellig. Wel is het vierhoog en moeten de fietsen omhoog gedragen worden. Na een biertje op een terras, zoeken we een restaurantje om wat te eten. Ancona leek leuk, waarschijnlijk hebben we maar een klein stukje gezien, maar er zijn weinig leuke restaurants in de buurt waar we zijn. Iets achteraf vinden een lokale bar, bomvol met locals die gezellig eten en drinken. Bij navraag (in het Frans) blijkt het eten gratis als je je drankje koopt (wel wat duurder dan normaal maar je krijgt ook waar voor je geld). Wat een mooi concept. Dus we doen gezellig mee, erg lekker gegeten, ook nog zonder vlees 😁! En ons prima vermaakt met op de achtergrond Italiaanse karaoke….

Lana

23 juli 2022 – 30°

Vandaag een lange treinreis van Ancona, via Bologna en Bolzano naar Lana. Alles loopt volgens plan en we komen rond 17 uur aan in Noord Italië. Dan moeten we nog naar de camping fietsen en dat is 400 m stijgen. Eerst omkleden in onze fietskleding want dat wordt gegarandeerd zweten. Dat klopt inderdaad en we regenen ook nog eens drijfnat. Dat is weer even geleden en koelt ook lekker af. Als we onderweg even stoppen nog ff een kletspraatje met een locale bewoonster. Op de camping blijkt er ondanks onze reservering alleen een plekje aan de rand van de camping. Hm, tja, we moeten morgen maar eens zien wat we daar van vinden.

Lana

23 t/m 30 juli 2022 – 24°

We zijn weer even samen met onze kinderen. Heerlijk om ze na 3 maanden weer te zien. Tijdens het 6-daagse verblijf op de camping in Lana, genieten we van de gesprekken, het delen van elkaars ervaringen en gaan we wandelen bij Merano 2000 en het Ultendal en bezoeken we prachtige steden Merano en Bolzano

Vaassen

1 t/m 12 augustus 2022 – 21°

Na onze heerlijk korte vakantie in Süd Tirol gaan we met de auto, met de fietsen achterop, terug naar Nederland. Daar nemen we even de tijd om onze ouders weer te zien en spreken. Vreemd om weer thuis te zijn, het lijkt alsof we niet zo lang weg geweest zijn, maar allerlei standaard dagelijkse c.q. praktische dingen zijn we even vergeten 🤭. In eerste instantie hebben we nog niet duidelijk wat we in de 2e periode van 3 maanden gaan doen. In verband met de warmte willen we niet ons originele plan om met de bus naar Spanje te gaan en vervolgens door Spanje, Portugal en Marokko te fietsen doorzetten. Maar gelukkig kristaliseert zich dat uiteindelijk wel uit: we gaan op de fiets vanuit huis naar ons goede doel “The Green Rebel”. Dat ligt een stuk onder Barcelona en is zo’n 2000km fietsen. Dan fietsen we achter de warmte aan…

Eén reactie op “Korte break via Italië naar Nederland”

  1. 11 augustus 2022

    Bedankt voor mooie / leuke e-mails!!!

    Groetjes Ma & Pa

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: