Fietsen naar Barcelona – Nederland

Vaassen – Hardenberg

5 August 2022 – 21°C

Na onze heerlijk korte vakantie in Süd Tirol gaan we met de auto, met de fietsen achterop, terug naar Nederland. Daar nemen we even de tijd om onze ouders weer te zien en spreken. Vreemd om weer thuis te zijn, het lijkt alsof we niet zo lang weg geweest zijn, maar allerlei standaard dagelijkse c.q. praktische dingen zijn we even vergeten 🤭. In eerste instantie hebben we nog niet duidelijk wat we in de 2e periode van 3 maanden gaan doen. In verband met de warmte willen we niet ons originele plan om met de bus naar Spanje te gaan en vervolgens door Spanje, Portugal en Marokko te fietsen doorzetten. Maar gelukkig kristalliseert zich dat uiteindelijk wel uit: we gaan op de fiets vanuit huis naar ons goede doel “The Green Rebel”. Dat ligt een stuk onder Barcelona en is zo’n 2000km fietsen. Dan fietsen we achter de warmte aan…

Groesbeek

12 August 2022 – 32°C

We zijn weer op weg!!! De eerst van van onze tocht vanuit huis naar ons goede doel “The Green Rebel”, ongeveer 175km ten zuid westen van Barcelona. Het is ook dag 103 van onze 6 maanden fietstocht – best wel cool om zo lang vrij en onderweg te zijn. Vandaag zijn we naar Groesbeek gefietst, via een vrij recht lijn vanuit huis, dwars door Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen en dat ging bijzonder gladjes. Bijna de gehele weg hadden we mooie vrijliggende fietspaden. We kamperen op het Natuur kampeerterrein Groesbeek en staan op het tentenveldje. Wat een heerlijk groene rustige plek midden in het bos. Een fantastische start van deze reis!!!

Blitterswijck

14 August 2022 – 33°C

Weer een warme dag voor de boeg. We hebben afgesproken met Sijtse’s ouders bij een restaurantje in Afferden voor een “uitzwaailunch”, dat is dan het voordeel als je nog ff in Nederland fietst 🤗. Na koffie, wafels en lunch gaan we verder naar Blitterswijck waar Sheila (een nicht van Irma) en haar man Jeroen op een camping langs de Maas staan. Via een kort stukje in Duitsland – toch leuk – en een fietsveer komen we in de loop van de middag aan. Erg gezellig om Sheila en Jeroen weer te zien. Lekker bijkletsen en pizza eten. Top!!!

Lierop

14 August 2022 – 33°C

Wat een prachtig uitzicht op de Maas hadden we vanochtend bij het opstaan. Na het ontbijt koffie bij Sheila & Jeroen, en we raken maar niet uitgepraat. Omdat het vandaag weer warm wordt blijven we toch niet té lang hangen. Na een tweede bak koffie en een warm afscheid, gaan we op pad. Door het Limburgse en Brabantse land gaan we richting Eindhoven, daar start de beschreven route naar Barcelona. Onderweg lekkere aardbeien en blauwe bessen gescoord direct bij de boer, jammie. In Lierop ff wat gedronken op een terrasje en dan gaan we weer naar een Natuur Kampeerterrein, heerlijk in het groen en zalig rustig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: