Fietsen naar Barcelona – België

Overpelt

15 Augustus 2022 – 27°C

Relaxed ontbeten en pas om half 11 vertrokken richting Valkenswaard naar een fietsenmaker. Sijtse’s achterrem functioneert niet helemaal goed; er lijkt lucht in de leiding te zitten. Helaas kan de beste man het euvel niet verhelpen dus door maar weer. Andere fietsenwinkels zijn dicht. Het is niet urgent dus verder op de route hopelijk meer geluk. We passeren de grens met België en rijden al vrij snel op een oud spoorlijntje. Heel soepel. Doel is Pelt, niet al te ver. Als we ter plekke inkopen willen doen blijkt alles dicht. Vandaag blijkt een nationale feestdag: Mariahemelvaart. Hadden we ff niet gecheckt 🫤. Gelukkig kunnen we op de camping nog een lekker biertje krijgen en verder hebben we nog wat pasta, knoflook, tomaten en komkommer. En met een halve ui van de buren Jan en Margreet hebben we toch een lekker maaltje 😏. Jan en Margreet blijken ons te kennen van de fietsvakantiepodcast! Wat grappig 😁. Zij zijn ook fietsers en ook met de fiets op weg naar Zuid Spanje. Genoeg gespreksstof dus! Heel leuk 👌😄!

Tienen

16 Augustus 2022 – 29°C

We fietsen verder door België naar het zuiden. We komen ineens flinke heuvels tegen, die in OsmAnd Terril heten: Wikipedia geeft hierover aan: “Een steenberg of terril is een ophoping van steenafval als bijproduct van ondergrondse mijnbouw. Een mijnsteenberg bestaat uit een mengeling van schiefergesteente, kalkrijke rotsblokken, steenkoolafval, lichte klei- en zandleemdeeltjes, waarbij ook diverse soorten afval werden gedumpt”. Dan komen we langs het terrein van de gesloten Beringen-mijn, welke is omgebouwd voor allerlei sporten, zoals MTB’n, duiken, wandelen, maar ook allerlei informatie over de mijnbouw geeft. We zoeken een bar om koffie te drinken en stoppen bij een Turks café. Net zoals in Turkije zitten er mannen op het terras aan de thee (Chai). We raken aan de praat met wat mensen en vertellen over onze fietsreis naar Istanbul. Heel gezellig. En we krijgen de koffie (weer) gratis! Ook hier Turkse gastvrijheid! We rijden door over stukken van een voormalige spoorlijn en door allerlei dorpjes. Vooral Diest is best leuk en heeft een bijzondere stadswal (zie foto). Uiteindelijk komen we na 82km aan in Tienen. We nemen een pintje en daarna een grote bak frieten. Dan boodschappen doen voor de salade die we op camping “de Mulkerij” gaan eten. De camping ligt midden in de stad en is een voormalig veeteeltbedrijf. Het dak van de oorspronkelijke stal staat er nog en is omgebouwd tot gezellig terras met hangmatten, grill en containers voor keuken en sanitair. Kinderen rijden er rond op fietsjes en skelters en er is een fantastisch natuurzwembad. We kamperen in de kleine boomgaard. Heel gemütlich.

Villatoile

18 Augustus 2022 – 27°C

Voor vandaag is er regen beloofd en dat klopt; bij het opstaan druppelt het al licht. Dus snel inpakken en ontbijten op het droge terras. Bij vertrek trekken we vast de regenpakken aan en dat blijkt geen overbodige luxe. Al gauw komt het met bakken uit de lucht maar we peddelen rustig verder over de groene Ravel baan richting Dinant. Dat is globaal het doel voor vandaag. Zodra het wat opklaart trekken we onze pakken uit om te laten drogen, zonder fietst nu eenmaal fijner, maar het is toch een paar keer een verkleedpartij. Kopje koffie gedronken in een sportcafé en lunch op een bankje langs de route… maar wel in de zon ☀️! Bij Namen verlaten we de Ravel (rustige fietsroutes over voormalige treinbanen en jaagpaden) en fietsen langs de Maas. Het water staat hoog ondanks de droogte, dankzij de vele dammen en sluizen. Mooie en ook chique omgeving. Geen vrachtvaart. Vlak voor Dinant begint nog ff een bui, maar we halen nog wel een ijsje vooral voor de energie. Snel boodschappen en door gereden naar de camping 2.5 km verderop aan het riviertje de Lesse tussen de bergen. Wat is het hier mooi! Op de camping hebben we gelijk weer aanspraak. Heel gezellig 😁. Onder andere van Jan die ook op weg is naar Zuid Spanje. Populaire bestemming 😄.

Dinant

18 Augustus 2022 – 27°C

Vandaag hebben we een rustdag. We hebben inmiddels 6 dagen gefietst én er is gisteren veel nat geworden tijdens het regenen, maar ook de kille klamme avond op de camping. Dus we gaan wat uitslapen, rustig aan doen, en in Dinant kijken. Daar zit de Leffe Abdij, dus…..ja natuurlijk moeten we ff gekeken hebben. Daarna een Leffe Blond nuttigen en dan weer terug naar de camping. Morgen gaan we Frankrijk in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: