The Green Rebel & terug naar huis

Miravet

12 oktober 2022 – 24°C

Na een heerlijk lang weekend in Tarragona, zijn we weer terug bij The Green Rebel. Inmiddels is er een Hollands stel aangekomen (in camper + hond), die op doorreis terug naar huis nog even een paar dagen komen helpen. Daarnaast is er ook een Italiaanse/Zwitserse jonge man (Giordano) die gaat meedoen met de cursus Regenerative Design Course, die volgende week plaatsvindt en in aanloop daarnaartoe, en daarna, vrijwilligerswerk doet. Met alle ingekochte installatiematerialen gaat Sijtse de elektra aanleggen in de Community Kitchen, de schuur en de garage. Dat is nog een hele klus, want niks is recht en de muren zijn gemaakt van opgestapelde stenen, met pleisterwerk. Irma doet allerlei klussen op het land, o.a. gras verwijderen uit groentebedden, planten van uien en prei, zaden verzamelen van de wilde anijs en voorbereidingen treffen voor de komende cursus. Alle verlichting is precies op tijd klaar. Op dinsdag komen de cursisten binnendruppelen. Wat een fantastische cursus hebben we en wat een ontzettende aardige deelnemers. De cursusleider Oliver Goshey, van Regenerative Skills, blijkt echt wel een permacultuur / voedselbos goeroe….wat weet die man veel en wat weet hij dat gaaf over te brengen. Een combinatie van theorie (holistische) en hands-on praktijk (snoeien, stekken, planten, water management etc.). We eten heerlijk, Jack en Jacqueline, die in buurt wonen, maken fantastische veganistische maaltijden. Na de cursus op zondag, gaan we met Coralie, Carlo, Paulo, Giordano, Shan, Patrick en Anaïs zwemmen bij de kloof en wat drinken (+pizza) in Pinel de Brai. Op maandag komen de ouders (André & Ellen), zus (Daphne) en zwager (Abraham) van Carlo en een vriendin (Julie) van Coralie uit Parijs. Samen met hen en Giordano gebruiken we de komende week om de boomplantdag van zaterdag 22 oktober voor te bereiden. Er zijn 4500 boompjes die moeten worden gepland, dus we denken slimme manieren uit om de boomplantdag zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. In de loop van de week ontstaat er een probleem met de aanvoer van irrigatiewater. Dit bemoeilijkt het planten en is zeker ook een probleem voor de jonge aangeplante bomen/struiken. De boomplantdag is een enorm succes. Er komen veel lokale mensen, Nederlanders, Engelsen, Duitsers en Spanjaarden. Voor het maken van de groepsfoto, worden wij (de 2zeetjes) in het Spaanse zonnetje gezet door The Green Rebel (Carlo) en heel hartelijk bedankt voor onze inzet en het sponsorgeld dat we hebben ingezameld!!!. We hebben in totaal € 3021 opgehaald, zijn daar enorm trots op en we willen al onze sponsoren hiervoor enorm bedanken. Daphne en Abraham koken een heerlijke maaltijd met o.a. veganistische sushi. Na de heerlijke lunch vertrekken de meeste mensen weer, maar moet de kerngroep (aangevuld met Sam, die bij Reus woont en veel ervaring heeft met planten en voedselbossen) de nieuwe aanplant handmatig water geven. Haast ontelbare aantallen waterflessen worden gevuld met zwembadwater en versleept naar de dorstige aanplant. Uiteindelijk hebben we ongeveer 2500 bomen/planten aangeplant. Wat een succes!!! Volgende week komt er een schoolklas uit Nederland om de rest van de bomen/planten aan te planten. We ervaren al deze positieve bijdragen van zo veel mensen als een enorme kracht en opsteker voor The Green Rebel en daarmee ook de toekomst van onze aarde. Goed om te ervaren dat er zó veel positieve mensen zijn met hun hart op de goede plek!!!

Barcelona

23 oktober 2022 – 25°C

Zondag 23 oktober: We gaan vandaag weg bij The Green Rebel. We zijn hier ruim een maand geweest, met een korte uitstap van 4 dagen in Tarragona. Wat hebben we veel beleeft, ervaringen opgedaan, geleerd, gewerkt en fantastische mensen ontmoet. Er komt langzaamaan een einde aan onze sabbatical periode die meer geworden is dan fietsen alleen. We hebben mogen ervaren hoe het is om een voedselbos te starten/hebben en enigszins los van de buitenwereld iets goeds te doen voor de wereld, elkaar en jezelf. We hebben ervan genoten!!! Na het spullen pakken, is er natuurlijk nog een laatste haastklus, het filmen van de farm met de drone en dan nemen we hartelijk afscheid van Carlo, Coralie en Paulo. We worden naar het station van Móra la Nova gebracht door Sam. We moeten rennen om de trein te halen. We rijden door het prachtige Spaanse land via Tarragona naar Barcelona. We komen vlak bij ons hostel (Born Barcelona Hostel) aan met de trein. Deze ligt in de buurt van de Arc de Triomph met veel bezienswaardigheden op loopafstand. Na het inchecken en uitpakken van de spullen (we maken natuurlijk snel een grote rotzooi van onze kamer) gaan we gelijk de stad in. We wandelen richting Barri Gòtic en komen door een mooi park, allerlei leuke straten, pleinen en prachtige gebouwen. In de Basilica de Santa Maria del Mar treedt een gospelkoor op. Wat een bruisende energie en veel mensen in de kerk die daar van genieten. We lopen langs avondwinkels, de oude wijk rondom Catedral de Barcelona en de Rambla, die minder indrukwekkend is dan we verwachtten. We eten in restaurant Guzzo Club, een aanrader van Alex, de Spaanse partner (voor eenjarige groente) van The Green Rebel. Maandag 24 oktober: Barcelona in één dag: Sagrada Familia, Park Güell, Montjuïc en het Columbus Monument aan het einde van La Rambla. We vinden Barcelona een prachtige relaxte stad en ondanks dat we maar anderhalve dag hebben, genieten we er enorm van en hebben we het idee toch een goede indruk te hebben van deze mooie stad. Morgen gaan we terug naar huis……

Terug naar huis…..

26 oktober 2022 – 19°C

Vandaag wordt een reisdag. We nemen de trein terug naar huis. Het kost best veel tijd (13 uur), maar we hoeven niet te vliegen. Gelukkig nemen de ouders van Carlo onze fietsen achterop hun camper mee naar Nederland. Anders zou het wel erg lastig worden – er valt nog veel te verbeteren aan het Europese treinnetwerk en de onderlinge afstemming tussen landen en het meenemen van fietsen in de trein. We nemen de trein naar station Barcelona Sants en dan om 9.08 uur de TGV. Deze gaat in één ruk naar Parijs, langs bekende plaatsen als Girona en Figueres. Natuurlijk moeten we in Parijs van Gare de Lyon naar Gare du Nord, maar dat gaat eigenlijk vrij gemakkelijk. Even een vega-burger scoren net buiten het station en dan door met de Thalys naar Schiphol. Dan met de intercity naar Apeldoorn, waar Noa ons ophaalt en naar huis brengt. We zijn weer thuis!!! Sijtse heeft nog een kleine 3 weken voordat hij weer aan het werk mag/moet. De reis zit erop, maar wat een FANTASTISCHE BELEVENIS is het geweest. We hebben bijna 6000km gefietst door 18 landen met 45.000 hoogtemeters, hebben zó veel gezien en zó veel aardige mensen ontmoet. Daar bovenop hebben we een maand bij The Green Rebel kunnen werken, leren en ervaren hoe het is om je leven radicaal om te gooien. We hebben een enorme bak inspiratie opgedaan, en ondanks alle aandacht die ons huis, en de regulieren klusjes van ons vragen, gaan we nagenieten van onze reis, alle indrukken laten inzinken en bedenken hoe we verder gaan….op naar een betere en groenere wereld!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: